Prăjitură cu ricotta și prune (low carb, fără gluten)

O prajitura lejera cu fructe de sezon.

Imi place mult asociatia ricotta- fructe, de data aceasta am ales prunele caci este anotimpul lor.


Ingrediente: 6 porții.
  • 250 gr ricotta 
  • 3 ouă 
  • 2 linguri de făină de cocos 
  • 4 linguri îndulcitor natural eritritol 
  • 3 linguri de iaurt Skyr 
  • 4 prune roșii 
  • 10 picături de stevie de vanilie

Mod de preparare: 

Bateți ouăle cu îndulcitorii. 
Adăugați făina de cocos apoi iaurtul. 

Adăugați ricotta la final.

Se amestecă bine și se toarnă într-o formă unsa cu unt (18/25 cm). 

Puneți prunele roșii tăiate deasupra și introduceți în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de 45 de minute.
Se lasă să se răcească, se decorează cu îndulcitor pudră. 
Super buna si usoara.

Reteta video:



Imprimati print



O reteta compatibila pentru o alimentatie  keto, low carb.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici