Halva keto cu fistic si samburi de dovleac (cu indulcitor natural, low carb)

Iar am facut ! Dupa reteta clasica natur iata o reteta parfumata cu fistic si ulei de cocos.
Indulcitorul da o nota mentolata, buna a iesit.
Faceti-o in portii mici caci este satioasa . Am congelat o parte, scot la o cafea cans am pofta de ceva dulce.
Am pus in ea un pesto cu fistic sicilian, cu gust natur si nu sarat care continea 4,8 gr carbohidrati la 100 gr. Puteti pune o pasta de fistic fara zahar.

Halva este o specialitate de cofetărie, care este originară din India, Iran și Asia Centrală.
Halvaua este cunoscută și în Orientul Mijlociu, Europa de Sud-Est, Centrală și Europa de Est.
Halvaua este de 2 tipuri:
- pe bază de făină:
Acest tip de halva este ușor gelatinoasă și este făcută din făină de cereale, de obicei griș.
Ingredientele principale sunt uleiul, făina, zahărul.
- pe bază de pasta de susan (pasta de floarea soarelui sau alte nuci)
Acest tip de halva este sfărâmicioasă, este făcuta din Tahini (pastă de susan) sau alte tipuri de unt de nucă, cum ar fi untul din semințe de floarea-soarelui.
Ingredientele principale sunt untul de 'nucă' și zahărul.
In Europa de Est se face in principal cu seminte din floarea soarelui.
Am pus seminte de dovleac de data aceasta.
Dovleacul este o leguma pe care ar trebui sa o incluzi neaparat in dieta ta de toamna. Este o reala sursa de vitamine si sanatate si te ajuta sa previi si sa vindeci foarte multe afectiuni. Semintele de dovleac in mod special reprezinta un real elixir pentru sanatate si au foarte multe beneficii cum este si continutul de fosfor, mangan, magneziu, fier si cupru, vitamina K si zinc. Daca sunt consumate crude, sau in combinatie cu alte ingrediente, semintele de dovleac te pot ajuta sa ai o sanatate imbatabila - vezi mai multe aici.


Ingrediente:
  • 150 g samburi cruzi de dovleac 
  • 2 linguri pline de indulcitor natural erithritol pudra
  • 50 gr de ulei de cocos
  • 50 gr de pesto/pasta (fara zahar) de fistic
Mod de preparare:
Prajiti samburii intr-o tigaie neaderenta amestecand continuu sa nu se arda, apoi se dau deoparte sa se racoreasca un pic.
Cand s-au racit un pic mixati-i fin ca un gris.
Se adaugă îndulcitorul pudră si se amesteca.
Se topestese uleiul de cocos cu pasta de fistic la microunde (30 secunde la 900 W).
Varsati peste amestecul pudra și se amestecă bine.
 

Compoziția se pune în forme mici și se dă la rece 4-5 ore.

Se păstrează la frigider și se scoate doar înainte de consum.

    Reteta video:



Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici