Sardine marinate à l’escabèche

Dupa reteta de Vinete marinate à l’escabèche va propun sardine marinate.

Marinata lor se numeste 'à l’escabèche' si este o marinata facuta cu un amestec din otet si ulei.
Este un cuvant care vine din limba catalana escabetx, iar originea lui vine din limba persana سکباج, sikbâj, « mancarica cu otet ». Sikbâj era la baza o mancarica din carne cu otet si legume.
Aceasta marinata este foarte des folosita astazi pentru pestii macrou si sardine sau pentru legume.


Ingrediente: 4 portii
  • 8 sardine curatate si taiate file- 300 gr
  • 2 cepe mici
  • 1 ardel verde
  • 1/2 ardel rosu
  • 1 lingurita piper boabe de Sichuan
  • 80 ml de otet 
  • 4 linguri ulei de masline
  • paprika afumata
  • ierburi de Provence
  • sare 
  • boia de ardei
Mod de preparare:
Curatati si taiati ceapa.
Curatati ardeii si taiati-i in rondele sau lamele fine.


Intr-o tigaie incalziti uleiul si prajirti rapide pestele : 2 minute pe partea cu piele si 1 minut pe cea fara.
Puneti sare , boabe de piper de Sichuan si presarati ierburi aromate.
Scoateti sardinele sirezervati. Puneti 1 lingura de ulei in tigaie si sotati ceapa.
Adaugati ardeii, puneti sare, ierburi si boia d ardei.

Sotati timp de 5 minute. Varsati otetul si gatiti impreuna 3 minute. Sarati dupa gustul dvs.
Intr-un vas de terina/chec puneti un strat de ardei-ceapa, un strat de sardine si repetati.
Terminati cu un strat de ardei-ceapa.

Lasati sa se raceasca, acoperiti si dati la rece cel putin 12 ore.
Am lasat 30 de ore.

Serviti cu paine completa.

Reteta video in franceza:


imprimati print


O reteta compatibila pentru o alimentatie  keto, low carb.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici