Ridichi murate in otet / PIckles

Aceasta metoda de conservare este valabila pentru multe tipuri de legume.
Pentru a face o saramura va trebuie in jur de 20-25 gr de sarea groasa pentru 1 l de apa.

Pentru a face o saramura va trebuie in jur de 20-25 gr de sarea groasa pentru 1 l de apa. 
Eu pun o lingura buna.

Puneti aromatele dorite: piper boabe, foi de dafin, cimbru, boabe de mustar, usturoi, etc.
Culoarea exterioara a ridichiilor se va dilua în marinată dar se vor colora la interieur.



Ingrediente: 2 borcane de 660 ml
2 legaturi de ridichi 
1 morcov 
1 l de apă (800 ml poate fi suficient) 
20 gr de sare marină 
piper de sichuan 
rozmarin proaspăt 
80 ml oțet alb organic 

Mod de pregatire:
Sterilizați borcanele și capacele în cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute. 
Curățați si spălați ridichile bine. 
Curățați morcovul și tăiați-l în felii. 
Începeți să umpleți borcanele alternând boabe de piper, ridichi, rozmarin, felii de morcovi. Am făcut un borcan numai cu ridichi și celelalt cu un amestec de morcovi si ridichi. 
Pregăti-ți saramura amestecând apa, oțetul și sarea marină. 
Se aduce saramura la fierbere. 
Puneți lama unui cuțit sub fiecare borcan și umpleți-le cu saramura fierbinte. 
Inchidem bine borcanele si le intoarcem cu capacul in jos.
Întoarceți-le a doua zi și păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat. 
Se lasă la macerat în întuneric timp de 1 săptămână înainte de deschidere. 
Depozitare: o lună bună la frigider. 
Culoarea ridichiilor se va dilua în marinată.
Merg foarte bine in salate sau ca garnitura langa o friptura. Sunt mai frumoase taitate in 2 caci s-au colorat la interieur.

Pastrati borcanul la rece dupa deschidere. 

Este o reteta compatibila cu o alimentatie keto,  low carb .
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici