Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel

Suntem in plin sezon , imi place sa le fac duminica dupa ce le cumparam proaspete de la piata.
Se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana.

Aici le-am facut rapid cu smantana, usturoi si patrunjel.
Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste.
Ingrediente: pentru 2 persoane
700 -800 gr de midii
2 linguri bune de smantana
100 ml de apa
sare, piper
boia de ardei

Sos usturoi-patrunjel: 1 lingura si jumatate(restul il utilizati la alte retete)
1/2 legatura de patrunjel
2-3 catei de usturoi
sare groasa
3 linguri ulei de masline


Mod de preparare:


Mixati patrunjelul, usturoiul cu sarea si uleiul.
Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece.
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  
Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.

Amestecati 100 ml de apa cu jumatate de lingura din sos.
Intr-o cratita se caleste 1 lingura din sosul preparat cu patrunjel.

Puneti midiile, amestecati. Varsati apa si acoperiti. Gatiti la foc iute 8-10 minute până când midiile se deschid.

Dupa 4 minute puneti smantana amestecati si acoperiti.
Verificati, cand sunt bine deschise luati de pe foc si serviti-le imediat.
Aruncati midiile care nu s-au deschis.
Excelent !