Îngheţată tiramisu (reteta keto, low carb)

Ce-mi place si ce usor este de facut.

De data aceasta l-am facut ca un sandwich intre 2 straturi de biscuit.
Pentru  biscuitul cu cacao am folosit aceasta reteta fara faina, keto.
Am utilizat jumatate din biscuit, rrestul l-am taiat in 2 benzi si l-am congelat pentru a reface alta data.
Aveti aici o alta reteta de tiramisu inghetat sau aici o reteta in portii individuale.


Ingrediente : 6 portii

biscuit cu cacao- jumatate de reteta
250 gr de mascarpone
4 lingurri indulcitor natural érythritol 
3 oua
3-4 linguri de cafea expresso 
1 lingura de limoncello
amaretto, marsala- facultativ
cacao pudra fara zahar

Mod de preparare :
Pregatiti biscuitul inainte si taiati-l pentru a pune un strat pe fundul formei.
Am utilizat o forma de chec in silicon de 20 cm.
Pregatiti cafeaua expresso si lasati sa se raceasca.
Puneti alcool incafea daca doriti.
Separati albusurile de galbenuri. Bateti albusurile spuma.
Frecati galbenusurile cu indulcitorul . Adaugati branza mascarpone, amestecati. Am pus un pic de  
limoncello.
Incorporati apoi albusurile, amestecand usor.
Imbibati biscuitul de pe fundul formei cu cafea, varsati deasupra compozitia cu  mascarpone.

Acoperiti cu un strat de biscuit si apasati-l usor .
Acoperiti cu film alimentar si dati la congelator.
Lasati minimum 6 ore.

Imi ramanea din compozitia cu mascarpone am facut 3 verrine.
Dupa 6 h sau a 2a zi, scoateti din forma si pudrati cu cacao.
Decorati dupa dorinta !
Foarte bun !

O reteta compatibila cu o alimentatie keto , low carb.

Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici