Clafoutis de cireșe (fără gluten, fără lactoză, low carb)

Iar o reteta de clafoutis, este sezonul cireselor , merita de facut.
Dupa reteta cu faina de arahide, iata o reteta lejera fara lapte si unt, facuta cu iaurt vegetal de soia si lapte de cocos.

Clafoutis este o prajitura tradiționala frantuzeasca compusa de cireșe mascate, adică complet acoperite cu o compozitie de flan/ budinca.

Principalele ingrediente sunt, pe lângă cireșe, zahăr, făină, lapte și ouă. Unele variante includ unt sau smântână. În mod tradițional, cireșele sunt cu tot cu sâmburi, astfel încât sucul din cireșe să nu se amestece cu aluatul. Atentie la dinti si preveniti invitatii !

Ingrediente: 8 porții
500 gr de cireșe 
3 ouă 
450 gr iaurt de soia cu aroma de coccos
200 ml lapte de cocos
3 linguri îndulcitor natural eritritol 
2 linguri făină de cocos 

Pregătire:

Ungeți o forma cu unt (18/25 cm) și puneți pe fundul ei cireșele intregi.
Preîncălziți cuptorul la 180 °C.

Bateți ouăle cu îndulcitorul timp de 5 minute.
  
Adaugati iaurtul si laptele de cocos.
Incorporati faina de cocos, amestecati bine si varsati compozitia peste cirese.


Gatiti 45-50 de minute. Am lasat apoi in cuptor  10 minute.
Scoateți-l și lăsați-l să se răcească complet.
Dati la rece 3-4 ore inainte de a servi.
Decorati cu îndulcitor pudră si serviti.
 
Reteta video aici :


O reteta compatibila cu o alimentatie low carb si fara gluten.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici