Îngheţată parfait cu cocos (reteta keto, low carb)

O reteta improvizata si ce buna idee am avut.
Mi-au rămas 2 albușuri de ouă pentru că făcusem o înghețată cu biscuiti speculoos la cererea fiului meu. 
Cum nu-mi place să arunc, am vrut să fac biscuiti rochers keto pentru mine. 
Am început, dar mi-am dat seama că nu aveam suficientă nucă de cocos rasă, iar compoziția obtinută era cam lichidă. 
Așa că am improvizat și am pus-o în forme din silicon pentru a face o înghețată rapidă cu nucă de cocos. 
Rezultatul este ca o înghețată 'Bounty'. Chiar bună  si fără  carbohidrati!
Ingrediente: pentru 6 porții 
200 gr crema de cocos 
75 gr nucă de cocos rasă 
2 albușuri de ou
2 linguri pline de îndulcitor natural eritritol 
8 picături de Stevia de vanilie 
30 gr ciocolata neagra 85% 
1 linguriță completă de pasta de ciocolata low carb 
(crema tartinabila)
1 linguriță de ulei de cocos
nucă de cocos rasa


Pregătire: 
Bateți albușurile spuma cu 2 linguri de îndulcitor și picăturile de vanilie. 
Încorporați nuca de cocos rasă și apoi crema de cocos. Amestecați. 
Se toarnă în forme din silicon și se pune în congelator pentru cel puțin 6 - 8 ore. 
Am scos și degustat a doua zi. 
Scoateți inghetata din forme 15-20 de minute înainte de servire .
Acoperiți-le cu un coulis de ciocolată imediat. 

Topiți ciocolata neagră cu pasta de ciocolata și uleiul de cocos (1 minut la cuptorul cu microunde la 750 W). 
Se amestecă bine și se decoreza inghetata cu ciocolata topita si cu nucă de cocos rasă.
Lasati sa se-ntareasca si serviti dupa 10 minute.
Minunate !
 Aveti aici  o alta varianta delicioasa cu cafea.

Reteta video:




O reteta compatibila cu o alimentatie low carb, Keto.
Calcul reteta facut cu carb manager .

Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici