Piept de rață cu căpṣuni ṣi sparanghel

O mancare delicioasa si rafinata.
Pieptul de rata este considerat o delicatesa si se combineaza foarte bine cu fructele dulci.
Dupa retetele: Piept de rață cu cireșe ṣi Piept de rață cu pepene galben vă propun o alta combinatie dulce- sarat, o explozie pentru papilele gustative.

Am ales o carne de rata tip piept-muschiulet fara piele si grasime, taiata fileuri subtiri si am asezonat-o cu sare neagra de Hawaï.
Garnitura capsuni sparanghel este foarte buna, mi-a placut foarte mult.

Ingrediente: 2 portii

200 g piept de rata fara grasime
8 fire de sparanghel verde
4 capsuni
2 linguri suc de lamaie
1/2 lingurita de sare neagra de Hawaï
4 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic.
boia de ardei, piper
1 anason stelat (badian)


Mod de preparare:
Taiati baza sparanghelului si fierbeti-l timp de 15 minute in apa cu sare.
Scoateti-l si taiati-l bucati.
Inr-o tigaie incalziti 2 linguri de ulei si sotati carnea rapid . Puneti sare neagra, boia si piper. Prajiti-o 4 minute pe fiecare parte.
Intr-o alta tigaie incalziti restul de ulei si reveniti bucatile de sparanghel .
Colorati sparanghelul si adaugati capsunile taiate in 4 si anasonul stelat.

 
Adaugati otetul balsamic si sucul de lamaie si un pic de sare de Hawaï.
Reduceti timp de 3 minute la foc potrivit.

Puneti carnea in 2 farfurii de servit si adaugati apoi garnitura sparanghel/ capsuni.

Presarati boia de ardei si decorati cu un pic de sare neagra


Pofta Buna !




Imprimati print

recette en français ici