Panna cotta cu lapte de cocos si fructe de padure (low carb)

Panna cotta este un desert leger  si racoritor, rapid de facut .
Aveti multe variante, cu ciocolata, cu piersici, cu caise, cu capsuni , cu coacaze- toate retele sunt aici.
Originea acestui desert este misterioasa.
Se spune c-a fost inventat de o bucatareasa de origine ungara in regiunea Turin.
Ea ar fi avut aceasta idee pentru a termina laptele care-i ramanea.
In loc de gelatina din comert la aceasta epoca se folosea o gelatina naturala , supa de oase de peste fierte mult timp.

Ingrediente: 3 portii 

400 ml de lapte de cocos bio
100 ml de smantana lichida
4 linguri inducitor erithritol 
4 foi de gelatina
150 gr fruicte de padure congelate

Mod de preparare:
Puneti foile de gelatina la-nmuiat in apa rece.
Intr-o cratita puneti la-ncalzit smantana cu laptele de cocos, indulcitorul si 75 gr de fructe de padure sfaramitate.
Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si adaugati gelatina bine scursa. Amestecati.


Varsati in ramechinuri sau verine, lasati sa se raceasca la temperatura ambianta . Dati apoi la rece minimum 3 ore.
Cand panna cotta este prinsa, puneti deasupra restul de fructe si zeama lor.


imprimati print

Reteta compatibila cu o alimentatie  low carb sau keto.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici