Tarta quiche cu spanac si branza de capra (fara aluat, keto)

Spanacul asociat cu branza de capra este o combinatie foarte buna. Incercati, baiatului meu nu-i place spanacul de obicei dar a fost tentat si a servit de 2 ori aceasta tarta.

De origine frantuzeasca din regiunea Lorraine, tarta "quiche" are ca baza o garnitura numita "migaine" un amestec de oua si smantana.
Am facut-o fara aluat, puteti pune un aluat foietaj pe fundul tavii daca doriti.

Spanacul este o sursa bogata de minerale, vitamine si fitonutrienti. Este benefic pentru un numar important de procese vitale si de aceea este recomandat sa il consumam regulat, iar primavara sa profitam de spanacul proaspat pe care il gasim in piete.

Beneficiile pentru sanatate ale spanacului includ imbunatatirea vederii, asigurarea unei presiuni sanatoase a sangelui, intarirea sistemului muscular, preventia degenerarii maculare, prvenirea cataractei, Aterosclerozaei, bolilor de inima, ajuta sanatatii sistemului osos, are caracter antiulceros, protejeaza si hraneste pielea si de asemenea asigura cresterea sanatoasa la copii.
Frunzele carnoase de spanac pot fi preparte intr-o multitudine de feluri si astfel, spanacul este un aliment de baza printre vegetarieni si foarte iubit de toti marii bucatari ai lumii. Poate fi consumat crud, intr-o larga varietate de salate si combinatii, sau gatit. Poate fi pregatit ca mancare principala sau ca o garnitura. Pe drept cuvant, se poate spune ca spanacul este un aliment valoros deosebit in lumea vegetalelor.
Spanacul provine din Orientul Mijlociu si a fost cultivat in Persia inca de acum mii de ani. De acolo a ajuns in China cu 1500 de ani in urma si apoi in Europa, acum catvea sute de ani, devenind foarte repede un aliment popular in mai multe bucatarii traditionale europene.

Spanacul este deci consumat de mii de ani si apreciat pentru beneficiile sale in diverse parti ale lumii. De exemplu, 100 de grame de spanac contin un sfert din necesarul de fier al corpului nostru. Fierul este o substanta necesara pentru celulele rosii, un factor decisiv in oxidarea si diminuarea unor enzime in timpul metabolismului celular.(sursa: https://www.garbo.ro/).

Ingrediente:
200 gr de spanac proaspat 
4 oua
2 linguri de smantana
100 gr de branza de capra
100 gr de bacon afumat
2 linguri de cascaval ras
1 ceapa mica
1/4 de ardel rosu
paprika afumata
sare /piper
1 lingura ulei
ierburi aromate de Provence


Mod de preparare:
Spalati si curatati de tije spanacul.
Puneti-l la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si sarata timp de 10 minute. Scurgeti spanacul si tocati-l.
Incalziti cuptorul la 180 ° C.
Prajiti baconul într-o tigaie cu un pic de ulei si cu ceapa curatata si tocata.
Colorati 10 minute, adaugati spanacul scurs si tocat. Puneti ardei rosu taiat bucatele si reveniti impreuna timp de 5 minute.
Într-un castron, bateti ouale cu smantana și piperul.
Adaugati un pic de sare (baconul este deja sărat) si cascavalul ras.

Se pune compozitia cu spanac pe fundul unei formei de tarta unsa cu unt.
Varsati deasupra ouăle cu smântâna.
Decorati cu branza de capra taiata rondele fine, ierburi aromate si cu lamele de ardei.
Coaceți timp de 25 minute.
Lasati un pic sa se raceasca, taiati si serviti.
Ideal cu o salata de varza sau cu o salata verde.
Reteta video:





imprimez print 


O reteta compatibila cu o alimentatie keto, low carb.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici