Tajina de picior/rasol de miel

Cu ocazia  Paștelui catolic va propun o reteta cu picior sau rasol de miel (souris d'agneau).
Este o bucata rafinata foarte moale si savuroasa daca gatita in tajina sau vas din lut.

Carnea de miel este astfel 'confiata' caci gatita timp indelungat la temperatura scazuta in cocota/tajina. Rezultatul este minunat si carnea se topeste in gura.

Am avut sansa sa primesc un astfel de vas artisanal din lut.
Inainte de a-l folosi trebuie lasat cel putin 12 ore cufundat in apa.
Daca este folosit la cuptor trebuie sa demarati gatirea in cuptorul rece, pentru a nu cauza un soc termic.

Ingrédients: 3-6 portii
3 picioare/rasoale de miel
4 linguri de ulei de masline
300 ml de cidru de mere
1 ceapa
4 catei de usturoi
1 ardel
1 praz
sare, piper
cimbru uscat
piment

Mod de preparare:
Ungeti cu ulei picioarele de miel si puneti carnea in vasul de tajina. Condimentati sare, piper.
Curatati si spalati legumele, taiati ceapa si ardeiul lamele. Prazul (partea alba) taiati-l bucati.
Puneti legumele si cateii de usturoi peste si langa carne.
Presarati cimbru, piment si varsati cidrul.
Puneti capacul si puneti vasul in cuptorul rece.
Incalziti la 160°C si lasati 1 ora si 30 de minute.

Dupa acest timp , scoateti, intoarceti carnea, acoperiti  si gatiti inca 1 ora.
Adaugati apa daca trebuie.
Scoateti  vasul, intoarceti carnea si arozati-o, puneti vasul fara capac de data aceasta si ridicati temperatura la 200°C. 
Arozati si lasati sa se rumeneasca 30-40 de minute.

Scoateti carnea si treceti sosul printr-o sita fina si asezonati-l .
Serviti carnea cu sosul ei si cu garnitura dorita.
Cartofi prajiti, salata de varza rosie, muraturi ...


Foarte Bun!


imprimati print

O reteta compatibila cu o alimentatie  keto, low carb.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici