Salată marocană de morcovi

Este o salată foarte rapandita in tarile din Magreb care poate fi savurată caldă sau rece. 
Se pretează la toate ocaziile, atât în ​​mâncarea de stradă tip fast-food, cât și în recepțiile grandioase și mesele de zi cu zi. 
Este recomandabil să folosiți morcovi proaspeti de sezon, cum ar fi morcovii cu frunze, sunt mai gustoși. 
Pentru rețeta de marinata chermoula va invit să vedeti rețeta de origine marocană aici - care are particularitatea de a conține puțină pastă de roșii. 
Preparata în avans, charmoula / chermoula se păstrează foarte bine la frigider într-un borcan închis.  Este o marinată parfumată și foarte gustoasă. 
O rețetă ideală pentru a folosi pătrunjel și coriandru dacă aveți prea mult. Aici am folosit reteta clasica fara pasta de rosii.

Ingrediente: pentru 2-3 portii 
6 morcovi proaspeti 
4 linguri de ulei de măsline 
1/2 linguriță chimen măcinat 
1/2 linguriță de paprika afumata
2 căței de usturoi 
1/4 legatura de pătrunjel 
2 linguri suc de 1 lamaie 
1/2 linguriță de sare groasă 
Sare și piper proaspat macinat

Pregătire: 
Curățați și spălați morcovii și tăiați-i în rbucati mau groase usor pe diagonala.
Într-o cratiță, încălziți jumătate din uleiul de măsline, puneti si rumeniti condimentele și un cățel de usturoi curățat și ras. Adăugați morcovii, amestecați. Se adaugă sare, piper și un pahar cu apă. 
Acoperiți și gătiți timp de 15 până la 20 de minute la foc mediu, amestecând ocazional. 
Spălați și curățați pătrunjelul. 
Se mixează cu al doilea cățel de usturoi și cu 1/2 linguriță. de sare groasă. 
Se amestecă cu 2 linguri de ulei de măsline. 
Luați capacul de pe cratita cu morcovi și lăsați apa să se reducă dacă este necesar. 
Adăugați 1 lingură buna din ierburile mixate si amestecați 2-3 minute. 
Finalizați cu sucul de lămâie și amestecați din nou. 
Lăsați să se răcească cel puțin 2 ore înainte de gustare. 
Excelent, i-am servit ca garnitură calda cu un ficat de vițel în oțet balsamic și  a doua zi ca o salată rece  cu ouă fierte și capere murate.

recette en français ici