Limbă de mare cu sos de smantana, usturoi si patrunjel

O reteta rapida si excelenta cu un peste delicios - limba de mare.
L-am sotat repede in unt cu usturoi si patrunjel. Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste.
Limba de mare (Dover Sole) este un peste foarte gustos si apreciat inca de pe timpul romanilor.
Locuiește pe fundurile nisipoase ale Mării Nordului, Canalului Mânecii, pe coasta estică a Atlanticului și in Marea Mediterană. 
Romanii au poreclit-o „talpa lui Jupiter” în raport cu forma sa ovală si turtită. 
Daca o cumparati prospata ca mine la pescarie, cereti-o curatata si fara piele.
Marele bucătar francez Auguste Escoffier a oferit 185 de moduri de a găti limba de mare.
O inspirație pretioasa pentru generații de bucătari.

Ingrediente: 1 portie
1 limbă de mare curatata 
15 gr de unt
sare, piper, piment
1 lingura smantnana

Sos usturoi-patrunjel: 1 lingura (restul il utilizati la alte retete)
1/2 legatura de patrunjel
2-3 catei de usturoi
sare groasa
3 linguri ulei de masline


Mod de preparare:

Mixati patrunjelul, usturoiul cu sarea si uleiul.
Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece.

Intr-o tigaie mica pouneti la-ncalzit 1 lingura din sosul cu patrunjel. 

Rumeniti un pic, puneti untul si pestele.

Condimentati.

Prajiti pestele 5 minute pe fiecare parte.

Scoateti si depuneti pestele pe farfurie.
Puneti o lingura de smantana in tigaie si amestecati bine.
Puneti sosul obtinut peste peste.
Serviti cu garnitura dorita: orez, cartofi fierti etc. Presarati un pic de piment deasupra.

Foarte bun !

imprimati print

 Reteta compatibila c o alimentatie low arb sau keto.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici