''Fontainbleau' /desert cu brânză de vaci și frișcă

Rapid și ușor de făcut acest desert, tot ce aveți nevoie este de o brânză de vaci grasă și de un mixer. 
Fontainebleau este o specialitate originara din orașul francez Fontainebleau.
Poate fi pe bază numai de smântână proaspătă sau pe bază de branza de vaci și friscă ca-n aceasta reteta.
Această specialitate datează din secolul al XVIII-lea si a fost fabricata într-un magazin de lapte de pe strada Grande, din Fontainebleau. Numele inventatorului este ignorat. 
De asemenea, nu se știe dacă preparatul a inclus inițial sau nu frisca, care era atunci foarte la modă, sau dacă continea albușuri de ou batute spuma pentru a ușura branza. 
Reteta cea mai cunoscuta contine 50% brânză de vaci neteda scursă timp de treizeci de ore și 50%  de frișcă.
Se poate servi cu caramel, sirop, dulceata, fructe de padure etc

Ingrediente: 4 verrine frumoase
250 g brânză de vaci 40% 
200 ml smântână integrală 
4 linguri de îndulcitor 
250 gr de fructe de padure 
vanilie 
alune zdrobite 

Pregătire: 
Verificați brânza de vaci. Puneți-o la scurs cu 3-4 ore înainte dacă este lichida si are ze.
A mea era grasa și destul de compacta, asa c-am folosit-o imediat. 
Bateți smântâna cu îndulcitorul ca pentru frișcă. 
Adăugați brânza de vaci și vanilia și continuați să emulsionați până când obțineți o cremă frumoasă care se tine bine.
Garnisiți verrinele: un strat de fructe, un strat de crema, fructe și alunele zdrobite.
Puneți-le în frigider 1 ora. 

Reteta video:



O reteta compatibila cu o alimentatie keto, low carb.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici