Cachir / 'Parizer' algerian


O rețetă pe care vroiam s-o fac de ceva timp. Mă temeam că e greu de făcut, dar este foarte rapida și ușoara
Aveti nevoie doar de un mixer foarte bun pentru că trebuie să transformati carnea intr-o pasta.
Practic cachir (sau Kachir) este un 'salam' tradițional algerian preparat în principal din carne de vită.
Numele cachir provine din limba araba algeriana si desemnează termenul kosher, care provine din ebraică și care înseamnă „apt pentru consum”. În timpul colonizării franceze din Algeria, evreii și musulmanii algerieni și-au diferențiat carmăria prin cuvântul cachir, care se opune preparatelor din carne ale coloniștilor francezi sau spanioli, din carne de porc, importate în Algeria. 

Acest salam tradițional, care are aspectul asemănător cu parizerul /cervelas european, este făcut din carne de vită sau chiar din pui, dar niciodată din carne de porc.
La aspect seamana dupa mine cu mortadella cu fistic, chiar dacă este făcut cu măsline în loc de fistic. Condimentați după gustul dvs., este important sa puneti condimente caci vor aroma carnea


Ingrediente: 10 porții 
450 gr piept de curcan 
3 ouă 
4 felii de brânză cheddar (sau 3 porții de brana topita) 
2 linguri de făină fără carbohidrați Szafi (sau 3 linguri de griș fin) 
1 linguriță de boia de ardei
sare, piper proaspăt măcinat 
½ linguriță de coriandru măcinat 
1 linguriță pudră de usturoi 
1 linguriță de paprika afumată 
1/2 linguriță chimen pudra
100 ml ulei de măsline 
măsline verzi fără sâmburi


Pregătire: 
Taiati carnea bucati mici si puneti-o in mixer sau robotul de bucatarie.
Adăugați ouăle, brânza felii, condimentele și făina. 
Mixati totul. Apoi adăugați făina și uleiul și mixati din nou.
Puneti 2 foi de film pe planul de lucru.
Se toarnă amestecul de cachir si se etaleaza.. Puneți măslinele taiate deasupra. 
Rulati si formați un salam, strangeti bine cele două capete ale filmului de plastic si rulati-l. 
Înfășurați-l apoi într-o folie mare de aluminiu. 







Dati la cuptor si gatiti la bain-marie timp de aproximativ 25 de minute la 200 ° C. 
Lăsați să se răcească timp de 4 ore, scoateți-l si tăiați-l felii subțiri. 
Pastrati la rece infasurat intr-un film in plastic.

Reteta video:



imprimez print 


O reteta compatibila cu o alimentatie keto, low carb.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici