Aluat de grisine/saratele si pizza (reteta keto/low carb, fara gluten)

 Difficil de facut un alutat fara gluten su cu putini carbohidrati.

Am utilizat faina fara carbohidrati Szafi reform care contine fibre de bambus si faina de psyllium.
Este speciala, trebuie amestecata cu alte tipuri de faina sau va recomand sa adaugati branzeturi ca sa dati gust.
Grisinele sunt bune ziua cand sunt facute, apoi devin ca painea mai putin proaspete si gustoase.
Ingrediente:
200 gr faina  fara carbohidrati Szafi
100gr de branza crema Philadelphia
40 gr de unt moale
2 oua + 1 albus
sare
200-250 ml de apa (am pus treptat )
1 lingurita praf de copt
1 galbenus+1 lingura lapte
seminte de mac si chimen 

Preparare:
Topiti untul.
Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat. Puteti adauga un pic de apa calduta daca trebuie.
Formati batoane de saratele cu mana.

Puneti-le pe o tava acoperita de hartie de copt, ungeti-le cu galbenusul batut cu laptele.

Cu o parte din aluat am facut o pizza rapida.

Dati la cuptorul incalzit la 180 °C timp de 20-25 de minute.

Serviti cu pofta !!!!

O reteta compatibila cu o alimentatie  keto, low carb.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici