Pască cu brânză de vaci si ricotta (aluat fără gluten : făina de ovăz si migdale)

Sunt in avans cu o reteta de pască.

O reteta facuta la cererea sotului meu francez care apreciaza foarte mult  acest desert. 
Mi-a cerut sa-i fac prajitura cu branza si stafide. 
Am vrut sa-i fac placere dar in acelasi timp am vrut sa facc o reteta diferita si low carb. 
Am pus aluat numai pe fundul formei si l-am facut fara gluten,  cu faina de ovaz si faina de migdale. 
In loc de zahar am pus indulcitor dar ca sa-i fac placere sotului am pus stafide.
N-a vazut ca este o reteta fara faina de grau si fara zahar adevarat deci low carb.
Minunata a iesit !

Ingrediente :

Aluat dulce:
90 g de făină de ovăz
35 g făină de migdale
70 g unt moale 
1 ou 
2 linguri indulcitor natural eithritol 
extract de vanilie 
1 varf de sare 

Crema de brânză : 
250 g de ricotta
450 g de brânză de vaci 
120-140 g de indulcitor natural  
3 oua + 1 albus 
1 lingura buna de făină de ovăz
3 linguri de smântână grasa 
extract de vanilie
3 linguri de stafide 
1 galbenus+1 lingura de lapte

Mod de preparare:
Aluatul dulce: 
În bolul robotului se pune oul , făina de ovaz si de migdale, indulcitorul și sarea. Se amestecă bine. 
Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat.
Se adauga vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se scoate aluatul, filmati-l si lasati-l sa se odihneasca 30 de minute in frigider.

Pregatim compozitia cu branza:
Se separa galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma.
Se amestecă brânza de vaci , brânza ricotta cu 3 gălbenușuri de ou, smântâna, faina de ovaz , indulcitorul  și vanilia. 
Se incorporeaza treptat albusurile in compozitia cu branza amestecand usor de sus in jos.
Se adauga stafidele la sfarsit.
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
Ungeti cu unt 1 forma detasabila (23 cm). 
Intindeti aluatul intr-o foaie subtire intre 2 foi de copt. 
Puneti aluatul pe fundul formei unse.
Varsati deasupra compozitia cu branza.
Deasupra se poate decora cu resturi de aluat si se unge cu galbenusul batut cu laptele.
Dati la cuptor la 180°C pentru 55-60 de minute- verificati cu un cutit, lama trebuie sa iasa curata.
Lasati sa se raceasca complet inainte de a o scoate din forma (1 noapte la rece este ideal).
Taiati felii si serviti.
O reteta inratabila.

Reteta video:





O reteta compatibila pentru o alimentatie low carb.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici