Limbă de mare cu praz, chorizo si bere

Limba de mare (Dover Sole) este un peste foarte gustos si apreciat inca de pe timpul romanilor.
Locuiește pe fundurile nisipoase ale Mării Nordului, Canalului Mânecii, pe coasta estică a Atlanticului și in Marea Mediterană. Romanii au poreclit-o „talpa lui Jupiter” în raport cu forma sa ovală si turtită. 
Daca o cumparati prospata ca mine la pescarie, cereti-o curatata si fara piele.
Marele bucătar francez Auguste Escoffier a oferit 185 de moduri de a găti limba de mare.
O inspirație pretioasa pentru generații de bucătari.
Ingrediente: 
1 peste limbă de mare curatat 
15 cl de bere
50 gr de chorizo
1 praz (partea alba)
1 catel de usturoi
sare, piper 
1 linguria de ulei 
boia de ardei

Pregătire: 

Curati carnatul chorizo de piele si taiati-l bucatele.

Puneti-l la prajit intr-o tigaie cu uleiul si catel de usturoi tocat.
Spalati si tocati marunt prazul. Adaugati prazul si reveniti cateva minute impreuna. 

Varsati berea, puneti sare, piper si fierbeti 2-3 minute.
Curatati pestele, uscati-l cu un prosop de hartie, puneti sare si piper.
Puneti pestele, acoperiti-l de bere si praz. Acoperiti tigaia si lasati sa fiarba impreuna 10 minute.
Descoperiti, intoarceti pestele si gatiti pana cand lichidul este redus. 
Intoarceti din nou pestele, este colorat, lasati inca 2-3 minute .

 
Scoateti pestele pe o farfurie de serviciu si acoperiti-l cu garnitura praz-chorizo. 
Presarati boia de ardei.
Am servit cu o  de spanac prospat asezonata.
Foarte bun, garnitura praz-chorizo este foarte gustoasa iar limba de mare este un peste foarte fin.

Reteta video:



imprimez print 


O reteta compatibila pentru o alimentatie  keto, low carb.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici