Gem express de fructe de padure / Rote grütze

Cunoasteti acest desert rapid foarte raspandit in Germania si in Scandinavia?
Se numeste frugtgrød in daneza si rote Grütze in germana.

Este realizat din fructe rosii de padure amestecate cu zahar, un pic de suc de fructe de padure si amidon de porumb sau pudra din sago.
Se serveste cu lapte sau frisca sau cu crema de vanilie.

Am folosit ca 'gelatina' pudra din konjac in loc de amidon de porumb sau pudra din sago.
Daca puneti amidon de porumb, proportia este de 50 gr pentru 1 litru de compozitie.
Am inlocuit zaharul cu indulcitor natural si am obtinut astfel o reteta compatibila keto , low carb.

Ingrediente: 3 portii
300 g de fructe de padure congelate
2 linguri indulcitor natural erithritol
vanilie
1 lingurita de pudra din konjac- glucomannan
4 linguri apa (sau suc de fructe)

Mod de preparare:

Intr-o oala pe foc amestecati fructele cu indulcitorul , vanilia si 4 linguri de apa.

Lasati sa fiarba impreuna timp de 12 minute. 
Adaugati pudra din konjac si amestecati.



Fierbeti impreuna si lasati sa se ingroase cateva minute. 

Varsati in  verine si lasati sa e raceasca.
Dati apoi la rece 2 ore inainte de a servi.
Decorati dupa dorinta: nuca de cocos, smantana batuta, branza de vaci

Foarte bun.
Bun desert !


imprimati print




O reteta compatibila pentru o alimentatie keto, low carb.
Toate retele mele keto, low carb -aici  

recette en français ici