Chiftele de păstârnac cu 3 branzeturi (fara gluten,low carb)

Ce bune sunt !
Nu-s prea amatoare de păstârnac fiert dar gatit astfel este foarte bun.
Gata este adoptat si voi testa noi retete cu aceasta leguma destul de uitata.
Păstârnacul sau albitura este o legumă care se cultivă pentru consumul de rădăcini, folosite drept condiment la prepararea mâncărurilor, deoarece sunt foarte aromate și bogate în vitaminele B1, B2 și C.
Pulpa este de culoare albă sau alb-gălbuie, suculentă și cu aromă specifică.
Păstârnacul are proprietăți diuretice, depurative, antioxidante.


Ingrediente: 12 chiftele
2 pastarnaci frumoși 
1 morcov 
2 oua 
2 linguri bune de parmezan 
2 linguri de cascaval ras 
2 linguri. brânză de vaci 
semințe de chimen 
2 linguri. faina de migdale 
sare, piper 
2 linguri de ulei de cocos


Mod de preparare:

Spălați și curățați păstârnacul și morcovul. Radeți-le.
Se adaugă chimenul, cele 3 brânzeturi și ouăle. Se amestecă totul, se adaugă faina de  migdale.  Condimentăm: sare și piper. Am pus o lingurita de sos persillade: patrunjel cu usturoi mixat cu ulei de masline .

Faceți parjoale mici, groase cu preparatul.

Puneți o tigaie antiaderentă pe foc cu 1 lingură de ulei de cocos și gătiți chiftelele.
Lasati-le sa se rumeneasca bine inainte de a le intoarce si de a le aplatiza.
 
Ungeți din nou tigaia și terminați gătitul preparatului.
Excelent de serit cu o salată verde sau ca garnitură pentru un fel de mâncare de carne, pește sau fructe de mare.

Reteta video:


 Reteta compatibila cu o alimentatie low carb sau keto.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici