Biscuiți cu tărâțe de grâu si marmeladă de gutui (low carb)

O reteta improvizata . Am deschis un borcan de Marmelada de mere cu gutui fara zahar  facuta la sfarsitul lunii septembrie si aveam pofta de biscuiti.

Am adaugat un pic de tărâțe de grâu in compozitie, caci sunt bune pentru sanatate.Tărâțele de grâu sunt indicate în diete pentru că scad poftă de mâncare și oferă o senzație de sațietate care durează mai multe ore. În plus, dieta cu tărâțe de grâu îți va da energie, deoarece tărâțele conțin multe substanțe nutritive.

Sunt deci bogate in fibre dietetice. Acestea ajuta la cresterea continutului intestinal, accelerarea functiei intestinale, iar defecatia poate fi stimulata in mod natural. Pot fi utilizate la supe, salate, iaurt, produse de patiserie si panificatie sau alte retete. Consumati minim 10g de tarate de grau pe zi pentru un efect pozitiv.
Doza zilnică potrivită? 2 linguri, nici mai mult, nici mai puțin.
Cumparati produsele bio caci grâul este măcinat pe moară cu pietre, la viteză mică, asigurând proprietăți superioare față de măcinarea pe moară industrială, apoi este cernut printr-o sită mică de făina albă.

Ingrediente: cca 25 biscuiti
140 gr de migdale macinate pudra
20 gr de tărâțe de grâu
1 ou
100 gr de unt moale
vanilie
50 gr indulcitor natural érythritol

Garnitura:
150 gr de marmelada fara zahar
migdale feliate


Preparare:
Scoateti untul din frigider 1 ora inainte.
Amestecati toate ingredientele pana obtineti un aluat destul de moale.
Puneti-l la rece timp de 20 de minute.
Faceti apoi bile de aluat si puneti-le pe o placa acoperita cu hartie de copt.
Apasati-le cu mana si puneti marmelada deasupra.
Presarati migdale feliate si dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 15 -18 minute.
Le-am lasat in cuptorul deschis.
Scoateti si lasati-le sa se raceasca complet inainte de a le manipula caci sunt fragede.
Serviti cu o cafea !
Foarte bun.

imprimati print


O reteta compatibila pentru o alimentatie  cu putini carbohidrati - low carb.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici