Salata ruseasca cu conopida proaspata (reteta low carb, fara cartofi)

Ce este bine cu aceasta salata este ca o putem decora si asezona diferit de fiecare data.
Aveti aici o varianta cu jambon, aici o varianta cu ton si somon afumat si aici o varianta vegetariana - toate cu cartofi.
De data acasta va propun conopida in loc de cartofi. Am facut deja o varianta cu conopida marinata aici.

Ingrédients : 3 portions

  • 300 g de conopida fiarta 'al dente'
  • 1 morcov fiert mic
  • 2 felii de jambon /sunca
  • 1/2 ardel rosu
  • 1/2 conserva de mazare (130 g)
  • 8-10 castraveciori mici
  • 3 linguri bune de maioneza
  • 1 lingurita mustar
  • sare, piper
  • decor: maioneza , un ou fiert, ardel rosu si verde


Mod de preparare :

Fierbeti buchetele de  conopida  si morcovul 'al dente' in apa sarata -10 minute.
Lasati sa se raceasca, curatati morcovul.

Fierbeti oul 10 minute si puneti-l la racit in apa rece.
Ardeiul si castraveciorii se taie in cubulete mici.
La fel si morcovul, jambonul si conopida fiarta.
Mazarea se scurge bine. 

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine.
Se adauga maioneza , mustarul, se pune sare si piper si se amesteca.
Se face o forma de dom cu ajutorul unui castron si se depune pe o farfurie. 
Se decoreaza cu un pic de maioneza si apoi dupa preferinta. Se serveste rece.

Pastrati la rece.

Serviti cu pofta !



imprimati print



Este o reteta compatibila cu o alimentatie keto,  low carb .
Toate retele mele keto, low carb -aici .


recette en français ici