Pancakes din făină de ovăz si brânză de vaci (low crb, fara gluten)

Simple, consistente si usor de facut. 
Imi plac mult caci cu branza de vaci si de data aceasta am folosit o  făină fara gluten si bio,  făină de ovăz . 
Ovăzul este una dintre cerealele cele mai bogate în fibre şi elemente nutritive, fiind o sursă de vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan, magneziu şi proteine de înaltă calitate. 
Faina de ovaz aduce numeroase beneficii sănătății:
  • ajută la scăderea colesterolului rău;
  • o cură de slăbire este mai ușor de urmat dacă includem fulgii de ovăz;
  • conferă energie, ceea ce este de ajutor pentru sportivi și persoane active;
  • hidratează pielea;
  • susține sistemul imunitar;
  • reduce riscul de diabet de tip 2;
  • reglează nivelul tensiunii arteriale;
  • are acțiune antioxidantă, reducând stresul oxidativ;
  • previne constipația;
  • reglează glicemia.
Ingrediente: 10 bucati
- 85g de faina de ovăz Instant Oat Vegan
- 200g de brânză de vaci 40%
- 2 oua
- 20g îndulcitor eritritol
- 1 linguriță de extract de vanilie
- ulei de nucă de cocos organic

Pregătire: 
Într-un castron, amestecati faina de ovăz cu brânza de vaci, vanilia și îndulcitorul. 
Adăugați ouăle pe rând și amestecați totul împreună. 
Ungeți o tigaie antiaderentă cu ulei de cocos. 
Puneți  cu o lingura grămezi mici de preparat si lasati sa se rumeneasca.
Intoarceți cu o spatulă și lăsați-le să gătească pe cealaltă parte. 
Degustati-le simple sau cu sirop/gem fără zahăr, ciocolată neagră, fructe de padure , branza de vaci etc.
Bun pancakes !
Reteta video aici:



imprimati print




Este o reteta compatibila cu o alimentatie keto, low carb .
Toate retele mele keto, low carb -aici .


recette en français ici