Gratin de broccoli cu brânză proaspătă de capră

O zi broccoli : supa si gratin.

Îmi place foarte mult această legumă, aveam pofta si am făcut un velouté cu lapte de cocos pe care îl recomand cu drag și o tarta quiche fără aluat.
Buna și cu adevărat gustoasa pentru că am asociat broccoli cu brânză proaspătă de capră și ardel galben. 
Ingrediente: 
1 cap mic de broccoli 
1 morcov mic (opțional) 
2 oua intregi 
2 linguri de smântână
100 g brânză de capră proaspătă 
75 g bacon afumat
 ceapa mica 
1 cățel de usturoi 
sare piper 
1 lingura de ulei 
ierburi de Provence 
1/4 ardel galben 

Pregătire: 

Incălziți cuptorul la 180 ° C. 
Fierbeti buchetele de broccoli si morcovul in apa cu sare timp de 10 minute. Scurgeti. 

Curățați și tocați marunt ceapa și usturoiul. 
Sotați baconul bucatele cu ceapa și usturoiul. 
Bateți împreună ouăle și smântâna, adăugați sare și piper. 

Într-o forma de tarta sau într-un vas de gratin, puneti buchetele de broccoli fierte și rondele de morcov. Apoi puneți bacnul prajit și bucăți de brânză de capră proaspătă. 
Se toarnă deasupra amestecul de ouă-smântână. 
Decorati cu restul de branza si cu piper. 
Presărati ierburi din Provence. 
Coaceți timp de aproximativ 25 de minute la 180 ° C.
Serviti cu salata sau muraturi !
imprimez print 


 Reteta compatibila c o alimentatie low arb sau keto.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici