Varza de Bruxelles cu smantana si bacon

Este o bunatate aceasta reteta, trebuie numai produse de calitate.
Aveam aici un bacon afumat foarte bun si o varza de Bruxelles frumoasa.

Imi place varza de Bruxelles, este plina de vitamine si daca este gatita bine va asigur este minunata.
Pentru că nu toţi ştiu cum trebuie gătită şi cu ce fel de mâncare se potriveşte, varza de Bruxelles este adesea ocolită. Este păcat, pentru că e o legumă plină de beneficii, bogată în vitamine, minerale, proteine şi carbohidraţi de bună calitate, aspect de netrecut cu vederea dacă eşti la dietă.
Numeroase studii arată că un consum regulat de legume crucifere (broccoli, varza kale, conopida, varza...), cum este varza de Bruxelles, ar putea reduce riscul de obezitate, diabet, boli de inimă şi alte probleme de sănătate.
Savanţii spun că sulforafanul (acea substanţă care conferă mirosul specific de sulf) din legumele crucifere ar proteja organismul de acţiunea radicalilor liberi, prevenind instalarea cancerului. Oamenii de ştiinţă au descoperit că această substanţă are capacitatea de a inhiba o enzimă numită HDAC implicată în procesul de dezvoltare a celulelor maligne.
Rezultate promiţătoare au fost observate în cazul cancerului esofagian, de prostată, pancreatic şi cel de piele (mai multe aici).

Ingrediente: pentru 2-3 portii
400-500 gr de varza de Bruxelles
200 gr de bacon afumat
piper de Sichuan
sare, piper
1 lingurita fond brun de vitel
1 catel de usturoi
1 ceapa mica
2 linguri ulei
3 linguri smantana
ierburi aromate de Province
parmezan



Mod de preparare:
Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita.
Puneti-o la fiert in apa sarata timp de 15-20 de minute (am pus boabe de piper de Sichuan). 
Clatiti-o sub jet de apa rece si puneti la scurs.

Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt.
Puneti-le la prajit intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei si baconul taiat bucatele.
Adaugati varza taiata in 2 si sotati impreuna timp de 5 minute.



Puneti fondul brun si piper.
Incorporati smantana si amestecati.
Lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 2-3 minute.
Presarati ierburi aromate de Provence.
Serviti imediat simplu sau cu parmezan ras deasupra.
Reteta video:


 
imprimati print

recette en français ici