Tartä cu fäinä de näut , ceapä si masline/Socca

Socca est o specialitate din regiunea francezä Nisa /Nice pe bazä de fäinä de näut.
Simplu de facut si delicioasa este ca o pizza fina fara gluten.
Aveti aici o alta variantä naturä servitä ca o clätitä aperitiv.
Am facut-o asta vara in vacanta in sudul Frantei la Lavandou, unde am gasit faina de naut bio de calitate.
Am utilizat ca masura un pahar de apa de 200 ml.
Delicioasa, ceapa rosie si usturoiul roz parfumeaza si dau gust.
Am utilizat ierburi aromate de Provence, si masline verzi cu piment si masline negre cu usturoi si patrunjel.

Ingrediente: 2-6 portii
3/4pahar de faina de naut bio 
1 pahar si 1/4 de apa
sare, piper
5 linguri ulei de masline
2 cepe rosii
ierburi de Provence
2 catei de usturoi roz 
masline de calitate

Mod de preparare :
Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.
Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti ierburi de Provence si incorporati 1 lingura de ulei.
Rezervati timp de 30 de minute. 
Incalziti cuptorul la 220 °C.
Curatati si taiati din ceapa si usturoiul.
Sotati-le in 2 linguri de ulei.
Puneti sare si piper.
Ungeti cu 2 linguri de ulei o forma de tarta ( 24 cm) si puneti la cuptor timp de 5 minute.
Amestecati aluatul si carsati in forma incinsa .
Depuneti deasupra ceapa si usturoiul , decorati cu maslinele.
Dati la cuptor timp de 10 -15 minute, trebuie sa fie colorata pe margini.
Scoateti, puneti pe o farfurie, presarati verdeata si taiati felii.

Serviti!

Reteta video in franceza:



imprimati print

Este o reteta fara gluten si low carb caci faina de naut are un indice scazut de carbohidrati IG 35.
100 g de faina de naut = 45 g carbohidrati (69 g faina de grau) adica 31 g de carbohidrati neti

Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette au français ici