Cotlete de porc gratinate la cuptor

Usor de facut caci numai cuptorul 'lucreaza'.
De data aceasta am folosit celebra branza olandeza Leerdammer . Aveti o varianta cu mozzarella aici


Ingrediente: 2 portii
  • 2 cotlete de porc- 300 g
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 catei mici de usturoi
  • 1 ceapa mica rosie
  • 2 felli subtiri de cascaval Leerdammer
  • sare, piper
  • boia de ardei

Mod de preparare:
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper.
Puneti carnea intr-un vas pentru cuptor.
Presarati deasupra ceapa si usturoiul
Acoperiti vasul si puneti-l in cuptorul incalzit la  180°C timp de 20 minute.
Descoperiti si puneti peste carne feliile de cascaval .
Dati din nou la cuptor fara sa acoperiti timp de 20-25 minute sau pana cand branza se topeste si se coloreaza.

Serviti cu o salata, sau cu muraturi....carnea se topeste in gura.
Reteta compatibila pentru o alimentatie keto sau low carb.
Toate retele mele keto, low carb -aici

recette en français ici