Piept de porc la cuptor

O bucata de carne ieftina si accesibila care gatita indelungat la cuptor se va topi in gura.
Am acompanat-o cu andive gratinate, o minunatie.
Ingrediente : 6 - 8 portii 
  • 1 kg de piept de porc
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie sau salota
  • sare marina
  • cimbru, piper
  • 3-4 linguri sos barbecue 
  • vin alb 150 ml
 
Mod de preparare:
Ungeti carnea bine cu sosul barbecue.
Puneti-o intr-un vas cocota pentru cuptor. Curatati ceapa si usturoiul. 
Tocati-le marunt si puneti-le peste carne.
Presarati cimbru, piper si sare.
Varsati vinul si adaucati 100 ml de apa.
Acoperiti si dati la cuptor 1 ora 30 minute la 160°C.
Verificati de apa.

Descoperiti si gatiti inca 1 ora ca s-o rumeniti frumos.
Intoarceti-o de 2-3 ori si arozati-o cu sos.
Taiati felii si serviti-o cu cartofi sau andive la cuptor.


imprimati print

O reteta compatibila pentru o alimentatie low carb.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici