Cookies cu făina de nucă si ciocolata neagra

O adevarata descoperire făina de nucă. Are un indice glicemic scazut si continutul in carbohidrati este asemanator cu cel de la faina de cocos.

Făina de nucă BIO este obținută prin măcinarea și cernerea turtei rezultate din presarea la rece a miezului de nucă ecologic.
Făina de nucă este o excelentă sursă de proteine, fibre si minerale.; este bogată în: potasiu, fosfor, magneziu, fier, zinc, vitamina B6, A si E.
Are un conținut ridicat de proteină (49%) și este bogată în fibre (14%)
Făina de nucă este bogată în: potasiu, fosfor, magneziu, fier, zinc, cupru, mangan.
Contine 22,6 gr de carbohidrati /100 gr ( 69,3 gr de carbohidrati pentru faina de grau clasica).

Ingrediente: 20 cookies
100 gr de faina de nuci 
75 gr de miez de nuca
80 gr de unt moale
50 gr de indulcitor natural érythritol
1 ou
vanilie
3 patrate de ciocolata neagra 85%-30 gr

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180° C.
Mixati nucile.
Amestecati indulcitorul cu faina de nuci, adaugati nucile mixate.
Incorporati oul si untul moale si amestecati.
Taiati bucatele ciocolata neagra si adaugati-o in compozitie.
 
Faceti bile marisoare si puneti-le pe o placa acoperita de hartie copt.
Apasati-le usor si dati la cuptor timp de 15 minute.
 
Sunt buni si gustul de nuci este puternic.
Eu le prefer celor cu faina de cocos.


O reteta compatibila pentru dietele keto, low carb.
2 cookie= 3 g carbohidrati neti
* faceti propriul calcul in functie de produsele utilizate
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici