Carne uscata prin deshidratare- Biltong

Dupa reteta de Carne uscata prin deshidratare  Charqui/Jerky va propun o alta reteta celebra .
Carnea uscata Biltong este de origine sud africana si este o carne de vita taiata fasii, bine asezonata si apoi uscata .
Marinata ei este diferita de cea a carnii Jerky caci pe langa condimentele diverse coriandru, chili, zahar, usturoi etc se pune otet.
Mi-a placut mai mult, voi reface acesta reteta cu siguranta o prefer. Seamana in plus cu pastrama uscata caci am pus paprika afumata.
Carnea uscata de vita este o sursa excelenta de proteine si este un snack potrivit pentru sportivi, copii etc.

Iata deci o farfurie aperitiv delicioasa cu produse naturale si uscate: carne, fructe uscate, legume uscate.
Ingrediente:

800 gr steak/muschi de vita
3 linguri sos soia
3 linguri otet balsamic
2 linguri ulei
2 linguri sos de peste Nuoc-mâm
1 catel mare de usturoi
piment
paprika afmata
1/2 lingura de sare
piper
ierburi de Provence

Mod de preparare:
Taiati carnea in lamele lungi, largi de 2 - 3 cm si groase de 1 cm.

Pregatiti marinata amestecand restul de ingrediente.
Puneti fasiile de carne , amestecati bine , acoperiti si dati la rece o noapte.
A 2a zi puneti fasiile de carne pe platourile aparatului de uscat.
Condimentati din nou : sare, piper, piment.
Uscati  4-5 ore la 60°C.
Verificati si-ndepartati treptat bucatile uscate.
Pliati o bucata, trebuie sa fie inca elastica dar sa nu contina apa.
Lasati apoi 2 ore la aer liber (nu mai mult caci va redeveni umida).
Păstrati apoi într-un mediu bine închis, steril, lipsit de aer (împachetare în vid, pungi bine închise , etc).
Practic , scoateti 2-3 bucati ca gustare rapida sau ca sa parfumati o ciorba, un fel de legume etc
Are un gust mai concentrat decat carnea normala gatita, in plus este facuta de casa fara conservanti artificiali sau chimici.

Daca vreti o reteta buna de pastrama o aveti aici:





https://www.printfriendly.com/p/g/rHDuns
imprimati print

O reteta compatibila cu o alimentatie keto, low carb, sans guten.
Toate retele mele keto, low carb -aici


recette en français ici