Biscuiti «Schatzy» cu migdale si ciocolata neagra (reteta fara gluten, fara lactoza, low carb)

Crăciun fericit !

O reteta surprinzatoare care a placut tuturor. 
In Germana, « Schatz » inseamna  « drag, scump ». Rezultatul este o bezea parfumata cu migdale crocante.
Sunt crocanti si ciocolatosi, au disparut foarte repede.







Am utilizat ciocolata neagra 85% (19 g carbohidrati/100 gr) care contine numai cacao, pasta si unt de cacao , zahar brun si vanilie, deci este o reteta fara lactoza.


Ingrediente : 
12 biscuiti
125 gr de chiocolata neagra 85% 
2 albusuri de ou
125 gr de migdale feliate
1 lingurita de pudra 'quatre épices' ( amestec scortisoara/cuisoara/nucsoara/anason)
80 gr de indulcitor natural erithritol
2 linguri de de cacao amara

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 160°C .

Mixati ciocolata - nu prea fin sa ramana un pic de bucatele.
Bateti albusurile spuma cu indulcitorul.

Amestecati ciocolata mixata cu pudra aromata, migdalele feliate si cacaoa.

Incorporati treptat albusurile batute spuma.
Cu ajutorul unei linguri formati biscuiti/cookies pe o placa accoperita de hartie de copt.
Dati la cuptor timp de 25-30 minute.
Lasati sa se raceasca si pastrati-i intr-o cutie metalica.
Reteta video aici:







Imprimati print



O reteta compatibila cu o alimentatie low carb si chiar keto.
2 g carbohidrati neti/biscuit
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici