Biban proaspat cu ardei la cuptor

O reteta simpla si rapid de facut.
Va trebuie numai un biban, ideal proaspat cum am avut eu de la pescarie.

Bibanul de mare european  cunoscut și ca lavrac sau lup de mare, este un pește care tinde să populeze ape oceanice, nativ în vestul și sudul Europei și nordul Africii, deși poate fi găsit și în ape de coastă și guri de vărsare a râurilor în timpul lunilor de vară. 
Este atât pescuit, cât și crescut comercial, și este considerat a fi cel mai important pește în prezent cultivat în Marea Mediterană. În Irlanda și Regatul Unit, peștele consumat în restaurante sub numele de biban de mare (engleză sea bass) este exclusiv bibanul de mare european.
În America de Nord, acest pește este cunoscut sub numele său italian, branzino.

Ingrediente: 2 portii
1 biban de mare proaspat curatat si vidat
2 catei de usturoi
2 linguri sos de rosii
1/2 ardel verde
1/2 ardel rosu
1 ceapa
sare, piper 
3 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180°C.
Curatati ceapa si usturoiul. Tocati usturoiul si taiati ceapa lamele.
Spalati pestele, uscati-l cu un prosop de hartie.
Puneti sare si ungeti-l cu sos de rosii pe toata suprafata si in interiorul lui.
Puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Ungeti-l cu ulei de masline si puneti deasupra si alaturi de el ceapa, usturoiul si lamelele de ardei.
Varsati 100 ml de apa si dati la cuptor timp de 30 de minute.
Serviti-l simplu cu paine completa sau cu orez (orez konjac daca mancati ca mine low carb/keto).


imprimati print


O reteta compatibila pentru o alimentatie cu putini carbohidrati low carb , keto.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici