Panna cotta cu mere (low carb)

 J'avais 4 pommes qui commençaient à flétrir.

Me voici faire un panna cotta avec, vous savez que j'aime ça :) 
Originea acestui desert este misterioasa.
Se spune c-a fost inventat de o bucatareasa de origine ungara in regiunea Turin.
Ea ar fi avut aceasta idee pentru a termina laptele care-i ramanea.
In loc de gelatina din comert la aceasta epoca se folosea o gelatina naturala , supa de oase de peste fierte mult timp.

Ingrediente: 4 portii
300 ml de lapte
200 ml de smantana lichida
6 lingurite indulcitor érythritol
4 foi de gelatina
4 mere mici
1 ligurita scortisoara pudra
20 gr de unt

Mod de preparare:

 Curatati merele si taiati-le cubulete.
Puneti-le la prajit in untul incalzit. 
Presarati deasupra 3 lingurite de indulcitor si scortisoara.
Amestecati si colorati-le in jur de 8 minute.
Puneti foile de gelatina la-nmuiat in apa rece.
Intr-o cratita puneti la-ncalzit smantana cu laptele si 3 lingurite de indulcitor.
Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si adaugati gelatina bine scursa. Amestecati.
Puneti merele in verine (pastrati un pic pentru decorul final) si varsati deasupra compozitia cu lapte.
Lasati sa se raceasca la temperatura ambianta . Dati apoi la rece minimum 3 ore.
Cand panna cotta este prinsa, decorati cu restul de fructe si un pic de scortisoara. 
Reteta compatibila cu o alimentatie  low carb sau keto.
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici