Musaca de dovlecei

Dupa reteta clasica greceasca cu vinete si cea balcanica cu cartofi iata o varianta cu dovlecei.

Puteti face un sos alb béchamel ca-n reteta clasica, aici am facut un sos simplu cu smantana pentru a avea o reteta fara gluten si cu putini carbohidrati.
Foarte buna a iesit , fiului meu i-a placut foarte mult si sotul meu a mancat hi hi 
Dovlecelul lasa mai multa apa ca vanata, faceti un sos cu carne nu prea lichid.


Ingredienes:  4-6 portii

  • 4 dovlecei medii bio
  • 450 gr carne tocata de vita sau miel
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoil
  • 350 ml de sos de rosii de casa-reteta aici
  • 60 gr de cascaval ras
  • 100 ml de apa
  • sare, piper
  • cimbru uscat

Sos alb:

  • 125 ml de smantana
  • un varf de nucsoara rasa
  • 1 ou
  • sare, piper


Mod de preparare:

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Sotati-le intr-o tigaie in care ati incalzit 2 linguri de ulei.
Puneti carnea tocata, sotati impreuna cateva minute si amestecati.
Adaugati sosul de rosii, apa, sare, piper, cimbru uscat.
Gatiti in jur de 20 de minute la foc potrivit. 

Pregatiti sosul alb : 
Bateti oul cu un pic de sare si smantana. Puneti piper si nucsoara.

Spalati dovleceii, taiati capetele si taiati-i felii in lungime. Sarati feliile.

Ungeti cu unt un vas de gratin (23/23 cm).

Puneti un strat de dovlecei , deasupra lor un strat de felii de rosii si apoi un strat de carne.

Puneti din nou un strat de dovlecei si terminati cu restul carnii.

Varsati deasupra sosul alb si presarati cascaval ras.
 











Coaceti la cuptorul incalzit la 210 °C  timp de 
25-30 minute.
Pofta Buna !

imprimez print

Este o reteta compatibila cu o alimentatie keto, low carb .
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici