Dorada la cuptor cu ardei și rozmarin

Iata o reteta simpla, rapida si delicioasa caci facuta cu peste proaspat si gustos.
Dorada este un pește care trăiește în Marea Mediterană și în unele părți costale ale Atlanticului de nord. Se hrănește cu midii și crustacee. Dorada este cunoscut atât pentru carnea sa foarte gustoasă, cât și pentru spectaculozitatea pescuitului.
Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste.
Mixati 1/2 legatura de patrunjel cu 2-3 catei de usturoi, puneti sare groasa si 3 linguri de ulei.
Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece.
Ingrediente: pentru 2 persoane 
  • 1 dorată curatata si vidata
  • 1 lingura sos de patrunjel cu usturoi
  • 2 ardei rosii kapia
  • 3 linguri de ulei de măsline 
  • 3 cepe roșio noi mici
  • rozmarin proaspăt 
  • sare, piper

Pregătire: 

Spălați dorada în apă rece și uscați-o cu un prosop de hârtie. 
Se condimentează cu sare și piper și se unge peste tot cu sosul de pătrunjel-usturoi. 
Spălați ardeii și tăiați-i în bucăți mici. Curățați și tocați mărunt ceapa. 
Așezați dorada într-un vas de copt. Puneți bucățile de ardei în jur, amestecându-le cu ceapa. 
Stropiți cu ulei de măsline peste pește și ardei. 
Puneți deasupra 2 sau 3 crenguțe de rozmarin. 
Dați într-un cuptor fierbinte la 200 ° C timp de 20 până la 25 de minute 

La jumătatea gătitului, scoateți vasul din cuptor și amestecați ardeii în jurul doradei cu o lingură.

Serviți dorada cu ardeii sai și cu țelina prăjită

Excelent!
imprimati print


Este o reteta compatibila cu o alimentatie keto, low carb .
Toate retele mele keto, low carb -aici .

recette en français ici