10 fapte despre Bhutan – o tara cu ingrijire medicala gratuita si fara cersetori


Această țară misterioasă și pitorească situată între India și China a fost închisă pentru turiști până în 1974. Astăzi, toți cei care sunt gata să treacă prin multe formalități și au destui bani pot vizita Bhutan. Însă, deși granițele sunt deschise, regele încearcă în continuare să limiteze cantitatea de turiști folosind mai multe metode diferite. Noi am fost curioși de ce toți oamenii care trăiesc în Bhutan sunt atât de fericiți, așa că trebuia să studiem tradițiile lor și numeroasele interdicții.Iată ce am descoperit.
1. Nu există internet sau televiziune.

În Bhutan, televiziunea și internetul au fost interzise oficial până în 1999. Dar era imposibil să se izoleze întreaga țară de tehnologiile moderne, astfel că regele a decis să anuleze această regulă. În acest sens, Bhutan a fost ultima țară din lume care a început să folosească televiziunea.
2. Nu există oameni fără adăpost.

În Bhutan, nimeni nu locuiește pe străzi . Dacă o persoană își pierde locuința, trebuie doar să meargă la rege, care îi va da o bucată de pământ în care să poată construi o casă și să planteze legume.
Acum este destul de clar de ce oamenii din Bhutan se consideră fericiți
3. Asistență medicală gratuită.

Fiecare rezident bhutanese are dreptul de a beneficia de asistență medicală gratuită . Ambele medicamente tradiționale și clasice sunt comune în Bhutan și o persoană poate decide cu privire la metoda de tratament pe cont propriu.
4. Interzicerea fumatului.
Regele Bhutanului a adoptat o lege care interzice cultivarea, recoltarea și vânzarea tutunului în țară. Este imposibil să cumperi tutun acolo. Turiștii care reușesc să colecteze toate documentele necesare pentru trecerea frontierei trebuie să plătească o taxă mare dacă doresc să aducă țigări cu ei.
5. Existența Ministerului fericirii.

Pentru a avea grijă de pacea interioară a oamenilor, în 2008, sa format comitetul național pentru fericirea națională. Chiar și chestionarul de recensământ al populației are o coloană în care puteți indica dacă sunteți mulțumit de viața dvs. sau nu.
Mai mult, există și Ministerul Fericirii și, similar cu termenul Produsul Intern Brut (PIB), ele măsoară fericirea națională brută . Astfel, calitatea vieții este determinată de echilibrul dintre valorile lor financiare și mentale.
6. Îngrijirea animalelor și a naturii.

Țara este cu adevărat preocupată de ecologie și de natură. Ei chiar acordă o atenție deosebită copacilor în creștere. Apropo, în 2015, Bhutan a stabilit un record mondial când oamenii au plantat 50 000 de copaci în doar o oră.
7. Tradiția moștenirii.

Femeile sunt respectate și onorate în Bhutan. Și tradiția lor de a moșteni dovedește acest lucru. Toate bunurile și bunurile ca casele lor, bovinele și pământul merg la fiica cea mare, nu la fiu.
8. Ecologia este cel mai important lucru.

Astăzi, întreaga lume este preocupată de eticheta “bio”. Bhutan nu se ocupă de această problemă: este împotriva legii de a importa sau de a folosi orice produse chimice acolo. Tot ceea ce folosesc este cultivat în interiorul țării și este complet natural .
9. Turismul.

Deși regele a deschis țara Bhutan la vizite turistice, el nu le permite accesul în întreaga țară. Puteți vizita Bhutan numai cu un grup de alți turiști. Toate documentele și vizele sunt eliberate de o firmă desemnată de stat. Pentru a obține un permis, trebuie să plătiți toate cheltuielile în avans (bilete de avion, hotel, taxe, operatori de turism și servicii de ghid, viză și asigurare).
În țară, puteți călători numai cu un ghid: nu veți avea niciodată șansa de a merge pe jos singur. Operatorul de turism oferă diferite programe de divertisment pentru toți turiștii. Într-o zi costă de obicei aproximativ 250 de dolari.
Există o singură companie aeriană care operează toate zborurile în și din țară, iar prețurile la hoteluri (fie că sunt ieftine sau de lux) sunt stabilite de guvern.
10. Caracteristicile culinare.

Cei mai mulți oameni din Bhutan sunt budiști. Din moment ce această religie învață respectul pentru întreaga lume a animalelor, vegetarianismul este cu adevărat obișnuit acolo. Felul principal și de bază sunt orezul. Apropo, orezul obișnuit nu ar putea crește la astfel de altitudini, așa că oamenii cresc orez roșu, care este destul de greu și are un gust deosebit.
Oamenii acordă multă atenție băuturilor ceaiului. Ei beau ceai negru și verde cu sare, piper și o lingură de unt .